El procés d’autenticació es pot realitzar, de manera general,  amb idCAT Mòbil, Certificats digitals i Cl@ve. Ara bé, cada administració pública usuària del sistema VÀLid, pot decidir si mostra tots els sistemes o només alguns en funció del tràmit (Per exemple, només mostrar "Certificats digitals" per considerar-los un sistema més segur per aquell tràmit concret). Si no t'apareix un dels sistemes i tens dubtes al respecte, ho hauràs de consultar amb l'organisme amb el qual estàs fent la gestió online.


La identificació és un procés molt senzill, però es poden produir situacions en les què no es completi correctament.

 

A continuació t'indiquem alguns dels possibles motius en funció del sistema que facis servir:

Errors relacionats amb la identificació amb l’idCAT mòbil

Trobaràs una descripció detallada a Motius d’error durant l’ús de l’idCAT Mòbil

Errors relacionats amb el certificat digital

Si el sistema no detecta cap certificat electrònic vàlid, cal que t’asseguris que:

  • Disposes de qualsevol certificat qualificat vigent (no caducat) d’acord amb el Reglament 910/2014 d’Identificació i Serveis de Confiança. Entre ells, el DNI-e o la targeta T-CAT, del personal de les administracions públiques catalanes.
  • Tens el certificat correctament instal·lat al sistema o, en cas de residir en un dispositiu extern (com una clau USB o una targeta criptogràfica), el dispositiu es troba correctament connectat.
  • Has instal·lat les corresponents claus arrel de l’entitat de certificació emissora del teu certificat. Les trobaràs al web de l’emissor del certificat (consulta les claus arrel de l’entitat de certificació AOC).
  • Has instal·lat, si s’escau, correctament el programari associat al certificat. El trobaràs al web de l’emissor del certificat.
  • Has instal·lat correctament el programari del lector de targetes, en cas que estiguis utilitzant un certificat sobre dispositiu criptogràfic (p.e. DNIe). El trobaràs al web del fabricant del dispositiu.

Un cop fetes aquestes comprovacions, cal que tanquis totes les sessions obertes del navegador i tornis a intentar l’accés.

Errors relacionats amb el Cl@ve

Si tens un error amb aquest sistema, pos consultar les Preguntes freqüents de Cl@ve del Gobierno de España.