Quin és el teu dubte amb relació al tràmit o gestió en línia que estàs fent?

Tinc dubtes sobre el tràmit que he fet o vull fer

Des de l'AOC només podem ajudar-te amb els mètodes d'identificació, idCAT Mòbil o idCAT Certificat. Si tens algun dubte sobre la gestió o tràmit que vols realitzar, t'hauràs d'adreçar a l'organisme concret amb la qual l'has de tramitar.

Al web de l'organisme que ofereix el tràmit trobaràs les seves dades de contacte.

Si no saps quina és la web de l'organisme, pots consultar l'adreça web de les seus electròniques dels organismes de Catalunya.

M'he identificat correctament i tinc dubtes o incidències amb el tràmit

Des de l’AOC només podem ajudar-te durant el procés d’identificació amb idCAT Mòbil o amb idCAT Certificat.

Si ja t’has identificat i tens qualsevol incidència en la pàgina web de l’organisme que posa un tràmit o gestió a la teva disposició, has de contactar amb l’organisme en qüestió. Al web on estàs tramitant trobaràs les seves dades de contacte.

Si no saps quina és la web de l'organisme, pots consultar l'adreça web de les seus electròniques dels organismes de Catalunya.

No apareix l’idCAT Mòbil en pantalla per identificar-me

Si en el tràmit que estàs realitzant no es mostra l'idCAT Mòbil en la pantalla d'identificació, vol dir que per aquest tràmit l'administració concreta no accepta aquest mètode.

Per qualsevol dubte al respecte, has d'adreçar-te a l'organisme amb el qual vols fer el tràmit.

Faig servir un certificat digital que no és de l'AOC i tinc una incidència amb el seu ús

Des de l'AOC podem ajudar-te amb els certificats i mecanismes d'identitat prestats per l'AOC (idCAT Certificat, idCAT Mòbil, T-CAT...)

Si tens una incidència amb un certificat digital que no és de l'AOC (per exemple, de prestadors com la FNMT, Firmaprofessional, Camerfirma, Ancert, Izenpe, Uanataka...) comprova amb el suport del prestador del certificat, si hi ha algun problema amb el teu certificat o amb l'entorn on el tens instal·lat per fer-lo servir amb normalitat. 

Tinc dubtes o incidències amb Cl@ve

Per dubtes o incidències amb l'ús del servei Cl@ve,  pots contactar amb els seus responsables a través del web informatiu i preguntes freqüents de Cl@ve.

Tinc dubtes o incidències amb idCAT Mòbil

Trobaràs la resposta a les preguntes més freqüents amb relació a l'idCAT Mòbil  al Portal de suport de l’idCAT Mòbil.

Tinc dubtes o incidències amb idCAT Certificat o altre certificat de l'AOC

Trobaràs la resposta a les preguntes més freqüents amb relació a l'idCAT Certificat al Portal de suport de l’idCAT Certificat.

Si ets un treballador públic i estàs fent servir una T-CAT (en programari o en targeta), consulta el Portal de suport de la T-CAT.

Vull saber quins sistemes d’identificació accepta el VÀLid

A continuació s'expliquen els sistemes acceptats pel VÀLid. El procés d’autenticació es pot realitzar, de manera general,  amb idCAT Mòbil, Certificats digitals i Cl@ve. Ara bé, cada administració pública usuària del sistema VÀLid, pot decidir si mostra tots els sistemes o només alguns en funció del tràmit (Per exemple, només mostrar "Certificats digitals" per considerar-los un sistema més segur per aquell tràmit concret). Si no t'apareix un dels sistemes i tens dubtes al respecte, ho hauràs de consultar amb l'organisme amb el qual estàs fent la gestió en línia.

Aquests són els sistemes que té classificats i integrats el sistema VÀLID:

 

Mètode d'identificació Informació sobre el mètode d'identificació Enllaços d'interès
idCAT Mòbil

Es tracta d’una solució del Consorci AOC, adreçada a l’autenticació d’usuaris i signatura electrònica, orientat al ciutadà i basat en l’enviament de paraules de pas d’un sol ús al seu telèfon mòbil, com a alternativa a l’ús dels certificats digital. El sistema ofereix un nivell de seguretat mig d’acord amb el que estableix l’Esquema Nacional de Seguretat.

 

Si en el tràmit que estàs realitzant no es mostra l'idCAT Mòbil, vol dir que per aquest tràmit l'administració concreta no accepta aquest mètode.

Portal de suport de l’idCAT Mòbil

 

Dona't d'alta a idCAT Mòbil

Certificats digitals

Els usuaris es poden identificar amb qualsevol certificat qualificat d’acord amb el Reglament 910/2014 d’Identificació i Serveis de Confiança.

Si ets un ciutadà, pots demanar l'idCAT Certificat que oferim des de l'AOC.

Més informació sobre els certificats qualificats
Cl@ve És el sistema de gestió d’identitats que fa servir l’Administració General de l’Estat i que ofereix les següents modalitats:
  • Cl@ve PIN/Cl@ve Mòbil: Mecanisme d’identificació basat en l’enviament de paraules de pas d’un sol ús al telèfon mòbil.
  • Cl@ve Permanente: Usuari i contrasenya estable per a un ús més freqüent
  • Identificació transfronterera eIdAS. Accés als mecanismes d’identificació notificats pels diferents estats membre de la Unió Europea.
Més informació sobre Cl@ve

 

 

 

Et podria interessar