Si tens algun dubte concret sobre la gestió en línia o tràmit que estàs realitzant, t'hauràs d'adreçar a l'organisme amb qui l'estaves fent. Consulta l'adreça web de les seus electròniques dels organismes de Catalunya.

Si tens un error identificant-te amb el VÀLid consulta Motius d'error durant la identificació amb VÀLid

A continuació s'expliquen els sistemes acceptats pel VÀLid. El procés d’autenticació es pot realitzar, de manera general,  amb idCAT Mòbil, Certificats digitals i Cl@ve. Ara bé, cada administració pública usuària del sistema VÀLid, pot decidir si mostra tots els sistemes o només alguns en funció del tràmit (Per exemple, només mostrar "Certificats digitals" per considerar-los un sistema més segur per aquell tràmit concret). Si no t'apareix un dels sistemes i tens dubtes al respecte, ho hauràs de consultar amb l'organisme amb el qual estàs fent la gestió online.

Aquests són els sistemes que té classificats i integrats el sistema VÀLID:

 

Mètode d'identificació Informació sobre el mètode d'identificació Enllaços d'interès
idCAT Mòbil

Es tracta d’una solució del Consorci AOC, adreçada a l’autenticació d’usuaris i signatura electrònica, orientat al ciutadà i basat en l’enviament de paraules de pas d’un sol ús al seu telèfon mòbil, com a alternativa a l’ús dels certificats digital. El sistema ofereix un nivell de seguretat mig d’acord amb el que estableix l’Esquema Nacional de Seguretat.

 

Si en el tràmit que estàs realitzant no es mostra l'idCAT Mòbil, vol dir que per aquest tràmit l'administració concreta no accepta aquest mètode.

Portal de suport de l’idCAT Mòbil

 

Dona't d'alta a idCAT Mòbil

Certificats digitals

Els usuaris es poden identificar amb qualsevol certificat qualificat d’acord amb el Reglament 910/2014 d’Identificació i Serveis de Confiança.

Si ets un ciutadà, pots demanar l'idCAT Certificat que oferim des de l'AOC.

Més informació sobre els certificats acceptats
Cl@ve És el sistema de gestió d’identitats que fa servir l’Administració General de l’Estat i que ofereix les següents modalitats:

 

  • Cl@ve PIN: Mecanisme d’identificació basat en l’enviament de paraules de pas d’un sol ús al telèfon mòbil.
  • Cl@ve Permanente: Usuari i contrasenya estable per a un ús més freqüent
  • Identificació transfronterera eIdAS. Accés als mecanismes d’identificació notificats pels diferents estats membre de la Unió Europea.
Més informació sobre Cl@ve

 

 

Quin és el paper del Consorci AOC en la tramitació?

El Consorci AOC proporciona les eines per identificar-te a l'hora de tramitar telemàticament amb les administracions catalanes: l'idCAT Certificat, l'idCAT Mòbil, l'e-TRAM i el VÀLid, que és un aplicatiu que permet identificar-te amb diferents mitjans electrònics (certificats digitals, idCAT Mòbil, cl@ve...). 

Per tant, mentre estàs tramitant amb una administració catalana, per identificar-te, passaràs per la pàgina del VÀLid del Consorci AOC. 

No obstant, l'AOC és l'organisme prestador de les eines d'administració electrònica, però no gestiona ni és el receptor del tràmit que estàs fent. I és per aquest motiu que si tens dubtes o incidències relatius a un tràmit, has d'adreçar-te a l'administració responsable d'aquest. 

 

 

Et podria interessar