Si tens un error identificant-te amb el VÀLid consulta Motius d'error durant la identificació amb VÀLid

Si tens algun dubte concret sobre la gestió online o tràmit que estàs realitzant, t'hauràs d'adreçar a l'organisme amb el que l'estaves fent. Consulta l'adreça web de les seus electròniques dels organismes de Catalunya.

 

A continuació s'expliquen els sistemes acceptats pel VÀLid. El procés d’autenticació es pot realitzar, de manera general,  amb idCAT Mòbil, Certificats digitals i Cl@ve. Ara bé, cada administració pública usuària del sistema VÀLid, pot decidir si mostra tots els sistemes o només alguns en funció del tràmit (Per exemple, només mostrar "Certificats digitals" per considerar-los un sistema més segur per aquell tràmit concret). Si no t'apareix un dels sistemes i tens dubtes al respecte, ho hauràs de consultar amb l'organisme amb el que estas fent la gestió online.

 

Aquests són els sistemes que te classificats i integrats el sistema VÀLID:

idCAT Mòbil

Es tracta d’una solució del Consorci AOC, adreçada a l’autenticació d’usuaris i signatura electrònica, orientat al ciutadà i basat en l’enviament de paraules de pas d’un sol ús al seu telèfon mòbil, com a alternativa a l’ús dels certificats digital. El sistema ofereix un nivell de seguretat mig d’acord amb el que estableix l’Esquema Nacional de Seguretat.

Si en el tràmit que estàs realitzant no es mostra l'idCAT Mòbil, vol dir que per aquest tràmit l'administració concreta no accepta aquest mètode.

Portal de suport de l’idCAT Mòbil

 

Dona't d'alta a idCAT Mòbil

Certificats digitals
Els usuaris es poden identificar amb qualsevol certificat qualificat d’acord amb el Reglament 910/2014 d’Identificació i Serveis de Confiança. Més informació

 

 

 

Cl@ve

És el sistema de gestió d’identitats que fa servir l’Administració General de l’Estat i que ofereix les següents modalitats:

 

  • Cl@ve PIN: Mecanisme d’identificació basat en l’enviament de paraules de pas d’un sol ús al telèfon mòbil.
  • Cl@ve Permanente: Usuari i password estable per a un ús més freqüent
  • Identificació transfronterera eIdAS. Accés als mecanismes d’identificació notificats pels diferents estats membre de la Unió Europea.
 Més informació