Per veure els enviaments que ens hagin fet des d’ens de fora de Catalunya, accedim a l’aplicació i per defecte ja se’ns mostren els tràmits rebuts, en els diversos estats en els que pot estar (Pendents de confirmar, Acceptats, Rebutjats o Reenviats).

En aquest llistat les trameses , al costat de la columna Estat, trobarem una icona que indica el tipus de documentació associat al intercanvi registral:

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és SIR2.0_rebut1.png

Aquesta informació té una significació en funció de la icona:

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és icones.png

Què podem fer amb aquestes trameses rebudes?

Per facilitar-nos la cerca dels assentaments podem utilitzar el filtre d’assentaments, per unitat d’origen, interessat, data de registre, tipus d’assentament, entre d’altres.

Cal entrar diàriament a aquesta safata per consultar si el nostre ens té peticions en estat Pendent. Quan accedim a qualsevol de les trameses en estat Pendent, prement damunt de la tramesa en qüestió, les diverses opcions que el protocol de connexió amb aquest sistema ens ofereix són les següents:

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és SIR2.0_rebut_2.png
    • Confirma registre: Si s’accepta l’assentament, es fa un assentament d’entrada al registre de l’ens de destinació i el corresponent missatge d’acceptació amb el número de registre d’entrada de l’ens de destinació cap a l’ens origen. Cal estar segur que som l’ens destinatari abans de fer l’acceptació. Per acceptar una tramesa només cal prémer sobre el botó Acceptar
    • Rebutja registre: Si es rebutja l’assentament, NO es fa entrada al registre de l’ens de destinació, i s’envia l’estat d’aquest assentament/document –com a rebutjat- cap a l’ens origen, perquè faci la gestió amb l’interessat que correspongui. Cal indicar un motiu de rebuig (en castellà). Només podem rebutjar les trameses pels motius següents:
      • Que sigui il·legible.
      • Que el meu ens no sigui el destinatari i l’ens de destinació correcte no estigui donat d’alta al SIR.
      • Que no tinguem coneixement de qui hauria de ser l’ens de destinació. Per rebutjar una tramesa només cal clicar sobre el botó Rebutjar i afegir un motiu de rebuig.
    • Reenvia registre: Aquesta és l’opció que hem d’utilitzar sempre que l’enviament no sigui pel nostre ens. Si es reenvia l’assentament, NO es fa entrada al registre de l’ens de destinació, i s’envia la tramesa cap a un nou ens de destinació, que caldrà que estigui donat d’alta al SIR perquè pugui ser receptor. S’ha d’indicar un motiu de reenviament (en castellà quan ho reenviem a una administració no catalana). Per reenviar una tramesa només cal clicar sobre el botó Reenvia registre:
Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és SIR2.0_rebut3.png
  •  Quan es canvia d’estat una tramesa, ens porta novament al llistat de trameses, amb l’estat de la tramesa actualitzada modificat.